În fiecare an, pe 20 martie, omenirea marchează Ziua Internațională a Fericirii, zi în care se sărbătorește fericirea ca „scop fundamental al existenței umane”.

Ziua Internațională a Fericirii a fost instituită în cadrul celei de-a 66-a reuniuni a  Adunării Generale a ONU din vara anului 2012, iar în discursul său de atunci, secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, arăta că: “lumea are nevoie de o nouă paradigmă economică, una care să recunoască egalitatea dintre cei trei stâlpi ai dezvoltării sustenabile: social, economic și cel care ține de bunăstarea mediului. Cei trei sunt indivizibili și împreună definesc, în mare, fericirea la nivel global”. ONU a dorit ca această inițiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.

Dar ce este fericirea? O putem atinge sau este doar un vis utopic? “Părintele” psihologiei pozitive, Martin Seligman, descrie fericirea ca fiind experimentarea unor emoții pozitive precum bucuria, entuziasmul și mulțumirea, combinate cu sentimente mai profunde legate de scop și înțeles. Fericirea presupune să ne setăm mental într-o manieră pozitivă pentru prezent și să fim optimiști referitor la viitor. Experții în fericire spun că fericirea nu este o experiență stabilă, care nu se schimbă, ci, dimpotrivă, una flexibilă și depinde doar de noi să muncim în “direcția fericirii”.

Tot experții ne învață că fericirea ar trebui să fie unul dintre principalele țeluri ale ființei umane și au identificat factorii principali care contribuie la starea de fericire a oamenilor:

  • să fim generoși, nu doar prin oferirea de obiecte materiale, ci și prin oferirea de timp sau atenție
  • să rămânem mereu aproape de semeni, stabilind relații sociale solide și de încredere
  • să facem mișcare, pentru menținerea unui corp sănătos – aceasta contează foarte mult pentru atingerea satisfacției de viață
  • să descoperim și să încercăm mereu lucruri noi
  • să avem puterea de a trece peste neplăceri
  • să ne cunoaștem și să ne acceptăm complet pe noi înșine, așa cum suntem cu adevărat.

Sursa: diverse articole internet

Și noi la #Casarte vrem să vă oferim mereu motive de fericire, atât prin decorațiunile textile încântătoare pentru dormitor, living și camera copiilor de la #Casarte, cât și prin campaniile noastre promoționale, cu oferte speciale și mari reduceri de prețuri.

Așa că vă invităm cu mare drag pe www.casarte.ro, ca să vă alegeți cele mai frumoase și utile lenjerii de pat, cuverturi, huse etc și să vă bucurați de reducerile foarte mari de prețuri din campania Primăvara #Casarte.

Vă dorim o Zi Internațională a Fericirii foarte fericită!