Iulie, cu temperaturile sale ridicate care i-au dat și numele popular de Cuptor, este a șaptea lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile.

Iulie începe (astrologic) cu soarele în semnul Racului și sfârșește în semnul Leului. Din punct de vedere astronomic, luna iulie începe cu soarele în constelația Gemenilor și se sfârșește cu soarele în constelația Racului.

Numele lunii iulie vine de la Iulius Cezar care s-a născut în această lună. Astfel, Iulie este prima dintre lunile anului din calendarul roman care a fost botezată după o persoană istorică.

Înainte, luna iulie se numea în latină Quintilis pentru că era a cincea lună în calendarul roman, calendar care începea cu luna martie.

Grecii numeau luna iulie Hekatombaion.

Iulie începe cu aceeași zi a săptămânii ca și Aprilie în fiecare an și în anii bisecți ca Ianuarie.

Iulie, luna lui Cuptor, este în tradiția populară perechea lui Făurar (luna Februarie). Asta pentru că vorbele din popor spun că, pe cât de frig e în vremea lui Făurar, pe atât de cald va fi în luna lui Cuptor.

Iulie este luna Sfântului Ilie, cel care leagă și dezleagă ploile, tună, fulgeră și trăznește, plesnind cu biciul de foc.

Piatra lunii iulie este rubinul.

Florile lunii iulie sunt nufărul și nemțișorul de câmp.

Copacii lunii iulie sunt ulmul și chiparosul.

Sursa: diverse articole internet

Sperăm să ne rămâneți alături și în luna iulie și în tot anul 2021 și vă așteptăm cu mare drag să ne vizitați pe www.casarte.ro, unde veți găsi cele mai frumoase decorațiuni textile pentru casă, de care să vă puteți bucura fie pentru voi, fie pentru cadouri pentru cei dragi vouă.

Vă invităm să alegeți dintr-o gamă variată de lenjerii de pat pentru copii, cuverturi pentru copii, huse de protecție pentru canapele, cuverturi, lenjerii de pat etc.

Iar până pe 31 august 2021 vă veți putea bucura de reduceri foarte mari – de până la 58% – ale prețurilor tuturor produselor #Casarte în campania Vara #Casarte, căci reducerile își petrec vacanța 2021 pe www.casarte.ro.

Vă dorim o lună iulie magică!