Ziua Copilului (numită și Ziua Internațională a Copilului) este o zi dedicată tuturor copiilor lumii și este sărbătorită în peste 80 de țări.

În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, prima zi de vară în Emisfera Nordică, iar începând cu anul 2017, este și sărbătoare legală, pentru ca familiile să se bucure de relaxare și timp de calitate petrecut împreună.

Însă data Zilei Copilului este diferită lume. Aproximativ 30 de state au ales ziua de 1 iunie pentru a sărbători Ziua Internațională Copilului, însă în unele țări (Canada, Elveția, Irlanda, Grecia etc), Ziua Copilului este sărbătorită pe 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.

Istoria Zilei Internaționale a Copilului

Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste din Chelsea, Massachusetts, care a organizat în ziua respectivă o slujbă specială dedicată copiilor. Leonard a numit Ziua trandafirului această zi, deși mai târziu a fost numită Duminică de flori și apoi Ziua Copilului.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Decizia introducerii unei zile pentru protecția copiilor a fost adoptată de către Federația Democratică Internațională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova.

Mai târziu, pornind de la ideea de colaborare internațională și conștientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, Adunarea Generală ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama la 14 decembrie 1954 – Ziua Mondială a Copilului. Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate țările să instituie o Zi Mondială a Copilului și a sugerat guvernelor ca această zi să fie sărbătorită de fiecare țară la o dată pe care o consideră potrivită.

Semnificația sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este o ocazie de a celebra copiii, miracolul nașterii și al purității, precum și dreptul acestora de a fi protejați. Obiceiurile legate de această zi sunt influențate de mulți factori, începând de la poziția geografică, până la preferințele din cadrul familiei.

În România, cu ocazia acestei zile, sunt oferite copiilor de toate vârstele dulciuri, jucării, baloane colorate, hăinuțe și alte obiecte pe care ei și le doresc sau cu care părinții și familia vor să îi răsfețe.

De asemenea, de Ziua Copilului pot fi organizate petreceri-surpriză, evenimente și activități dedicate copiilor, manifestări sportive, sau chiar excursii.​

Însă nu contează modalitatea aleasă pentru a sărbători această zi, aspectul cel mai important pentru un copil fiind atenția primită de la familie și cei dragi și timpul de calitate petrecut împreună cu aceștia.

Sursa: articole internet

Și noi la #Casarte vrem să sărbătorim frumusețea și puritatea copiilor și dorința părinților de a le dărui tot ce este mai bun, de aceea vă oferim cu mare drag campania Copilăria #Casarte, ca să vă bucurați de decorațiunile textile încântătoare de la #Casarte pentru copii la cele mai reduse prețuri (cu până la 61%) din acest an!

Oferta este valabilă până pe 6 iunie 2021 (inclusiv) pe www.casarte.ro.

Veți putea să le faceți celor mici cadouri foarte frumoase și deosebite pentru camerele lor: lenjerii de pat, cuverturi, pături, perne decorative, perdele și draperii, de care să se bucure tot anul.

Vă dorim vouă și copiilor voștri o zi de 1 iunie foarte fericită și o vară frumoasă!