Curățenia de primăvară este o ocazie foarte bună să ne bucurăm de momente plăcute, pentru că totul va mirosi a proaspăt, vom avea o satisfacție personală foarte mare, deoarece casa va arăta mult mai bine. Astfel, buna dispoziție, fericirea și sentimentul de mulțumire vor lua locul melancoliei, stresului și încrâncenării de peste iarnă, și, pe lângă toate acestea, vom consuma multe calorii, fiindcă vom face antrenamente fizice în toată regula. Sociologii spun despre curățenia de primăvară că are efecte benefice neașteptate asupra stării fizice și psihice, înveselindu-ne la propriu.
Am aflat și câteva mici trucuri care ne pot ajuta să facem curățenia de primăvară mai repede și mai eficient:
- Întotdeauna aspirați covorul și curățați podeaua înainte de a șterge praful.
- Tapiseria se curăță cu un burete înmuiat într-o soluție de apa și amoniac – se pune o lingură de amoniac la un litru de apă.
- Sucul de lămâie este util pentru a scoate petele de pe materialele colorate.
- Pentru curățarea covoarelor se înmoaie un tampon de vată în esență concentrată de ceai și se freacă bine. Pentru reîmprospătarea culorilor, covorul trebuie periat cu o soluție de apă și sare grunjoasă sau se presară sare pe el. Apoi se rulează și se lasă două-trei zile, după care se curăță cu aspiratorul. Mirosurile neplăcute dispar din covor dacă se șterge suprafața acestuia cu o bucată de perdea îmbibată în oțet cu apă.
- Puteți să folosiți soluții de curățat universale, care sunt cel puțin la fel de bune ca și cele dedicate fiecărei camere și veți face și economie.
- Folosiți soluții preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru a curăța. Sunt extrem de eficiente și foarte ieftine. În plus sunt eco și fac curățenia de primăvară mai spornică și mai plăcută.
- Folosiți cârpe moi și absorbante. Lavetele din microfibră sunt excelente pentru că sunt reutilizabile, absorb bine și nu lasă urme.
- Suprafețele verticale nu colectează la fel de mult praf precum cele orizontale, de aceea este bine ca pe acestea din urmă să le tratați cu mai multă atenție.
- Plăcile de gresie sau de faianță din baie și din bucătărie se pot face lună cu un produs de curățare cu un Ph neutru (Ph-ul este menționat pe etichetă). O altă variantă este amestecul de bicarbonat de sodiu cu apă. Se toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în 8 sau 9 litri de apă și se amestecă bine. Lichidul se aplică cu un mop obișnuit sau cu un mop cu burete și apoi se șterge podeaua.
- Oglinzile, ferestrele, faianța și gresia se curăță impecabil cu o soluție compusă din oțet și apă caldă (o parte oțet, patru părți apă). Tot oțetul amestecat cu o cantitate mai mare cu apă este o alternativă la detergentul de curățat toaleta. Oțetul nu se folosește pentru curățarea parchetului ceruit sau pentru mobilă pentru că este coroziv. Geamurile se spală bine cu soluție de amoniac (o linguriță la patru litri de apă) și se usucă cel mai bine cu ziar. Pentru limpezirea geamurilor se mai poate adăuga o linguriță de oțet în apa de clătit.
- Pentru ca vesela și paharele să fie foarte curate, trebuie spălate cu oțet alb. Inoxul se curăță foarte bine cu o soluție de suc de lămâie.
Iar după ce toată casa este lună, vă puteți răsfăța și cu lucruri noi, cum ar fi decorațiunile textile pentru casă. Vă invităm și vă așteptăm cu mare drag pe www.casarte.ro, unde veți găsi cele mai frumoase decorațiuni textile pentru casă, de care să vă puteți bucura fie pentru voi, fie pentru cadouri pentru cei dragi vouă, mai ales că urmează Floriile și Paștele.
Vă invităm să alegeți dintr-o gamă variată de lenjerii de pat pentru copii, cuverturi pentru copii, huse de protecție pentru canapele, cuverturi, lenjerii de pat etc.
În plus, în campania Primăvara #Casarte, vă puteți bucura până la sfârșitul lunii aprilie 2021 de reduceri foarte mari – de până la 50% – ale prețurilor tuturor produselor #Casarte.
Lasă un răspuns