Culorile pe care alegem, fie pentru hainele pe care le purtăm, fie pentru decorul casei și al dormitorului, spun multe despre noi, despre personalitatea noastră.

Culorile deschise, strălucitoare și vii sugerează o personalitate energică și activă, extrovertită, în timp ce nuanțele mai închise sau cele în tonuri neutre adesea sugerează o personalitate visătoare și introvertită.

Dar culorile nu sunt doar o reprezentare a ceea ce se întâmplă în interiorul fiecăruia dintre noi, ci influențează semnificativ starea noastră interioară, dispoziția și starea de spirit. De asemenea, culorile au un impact puternic asupra modului în care ne simțim într-un loc. Unele culori ne pot chiar ajuta să ne relaxăm profund, invitându-ne la un somn odihnitor.

Vă prezentăm în continuare cele cinci culori despre care știința spune că sunt cele mai bune pentru cei care își doresc nopți odihnitoare și un somn sănătos.

  1. Albastru

Potrivit unui studiu realizat de lanțul hotelier britanic Travelodge, persoanele care au dormitoare în care predomină această culoare dorm cel mai mult noaptea. Studiul a demonstrat că oamenii care dorm în camere de culoare albastră, beneficiază în medie de 7 ore și 52 de minute de somn pe noapte.

O altă constatare interesantă este aceea că, pe lângă durata somnului, 58% dintre participanții la studiu au răspuns că sentimentul trăit la trezire a fost cel de fericire. Desigur, acest lucru poate fi consecința unui somn de calitate și de durată optimă.

  1. Galben

Însă albastrul poate că nu este pentru toată lumea. Dacă personalitatea ta are nevoie de ceva mai luminos și mai solar este în regulă, deoarece galbenul este pe locul doi în clasament, foarte aproape de albastru. Potrivit studiului Travelodge, cei cu dormitoare colorate mai mult în galben au dormit în medie 7 ore și 40 de minute pe noapte.

Designerii de interior recomandă nuanțele pastelate, luminoase și calmante, fiind de evitat tonurile de galben prea puternice, de exemplu cele fluorescente.

  1. Verde

Galbenul sau albastrul nu sunt pe gustul tău? Poți să optezi pentru culoarea verde, situată pe locul trei în clasament. Conform studiului Travelodge, când dormi într-o cameră de culoare verde, te poți aștepta să beneficiezi de 7 ore și 36 de minute de somn pe noapte.

Mai mult, 21% dintre participanții la studiu au spus că s-au trezit optimiști și pozitivi.

 

  1. Argintiu

Argintiul este în mod obișnuit asociat cu luxul și cu un nivel de viață ridicat. Dar această culoare reprezintă mai mult decât atât.

Participanții la studiul Travelodge care au dormit în camere de culoare argintie au avut 7 ore și 33 de minute de somn neîntrerupt pe noapte. Interesant este faptul aceștia au declarat la trezire că se simt mai motivați să facă mișcare și sport, în comparație cu alți participanți.

  1. Portocaliu

Portocaliul este o culoare luminoasă, vie și veselă, asociată frecvent cu bucurie, soare, vară. Unii chiar vă vor spune că este un simbol al entuziasmului, creativității, determinării și stimulării. Și, potrivit participanților la studiul Travelodge, este o culoare potrivită dacă vrei să te simți odihnit și dimineața.

Cu o medie de somn de 7 ore și 28 de minute pe noapte, portocaliul asigură necesarul de odihnă, chiar dacă se clasează pe locul 5 în clasament.

Orice variantă de culoare ai prefera, la Casarte vei găsi cu siguranță o cuvertură pe gustul tău: Acuarel, Alegra, Carmen, Doko gri, Folk, Mandala, Spike bronz, Spike gri, Spring galben, Velvet gri.