Fie că obișnuiești să ai un somn u;or în timpul căruia să simți răcoare sau îți place să te învelești până la gât și preferi să simți „greutatea” așternuturilor, există o pilotă 4 anotimpuri perfectă pentru fiecare dintre nevoile tale.

Stresul și grijile își pun amprenta asupra noastră, iar la finalul unei zile obositoare, dormitorul devine locul de refugiu perfect, spațiul unde vrem să ne încărcăm bateriile printr-un somn odihnitor, iar echilibrul său fragil nu ar trebui să fie dereglat de alegeri nepotrivite care-i pot afecta calitatea.

Varietatea ofertei îți poate face alegerea dificilă, există foarte multe tipuri de pilote dedicate unui singur anotimp, cald sau rece, astfel încât informațiile despre acestea pentru a lua cea mai bună decizie sunt esențiale.

De aceea am pregătit pentru tine câteva informații pe care trebuie să le știi despre pilota 4 anotimpuri, pe care noi o considerăm cea mai practică și o alternativă care merită cu adevărat investiția.

Pentru început, trebuie să știi ca există trei tipuri de pilote: de vară, de iarnă sau pentru toate cele patru anotimpuri, care pot fi confecționate fie din materiale naturale, fie din materiale sintetice.

Pilotele naturale variază ca tip de umpluturi, majoritatea fiind din puf sau pene de gâscă, dar și din lână, iar pentru cele sintetice este folosită de obicei nanofibra.

Pilotele cu umplutură de nanofibre sintetice imită foarte bine materialele naturale, sunt mai ieftine, materialul este conceput astfel încât să absoarbă umezeala în exces și să permită circulația aerului, fiind ușor de întreținut fără a fi necesare măsuri speciale pentru igienizare. Pilotele cu materiale sintetice sunt indicate persoanelor care suferă de alergii, deoarece fibrele nu permit dezvoltarea microorganismelor sau acarienilor în interiorul acestora, însă au o durată de viață mai mică față de cele cu umplutură naturală.

Pilotele din materiale naturale (cu umplutură din puf și pene de gâscă, lână sau bambus) au o perioadă de folosire mai mare față de cele din materiale sintetice, însă și pretul acestora este mai ridicat. Deși nu sunt foarte indicate persoanelor cu alergii, atât timp cât sunt igienizate și aerisite corespunzător, riscurile sunt minime.

Principalii factori în alegerea unei pilote sunt materialul din care este confecționată și densitatea sa. Astfel, cu cât densitatea este mai mare, cu atât mai călduroasă va fi pilota. Alegerea se va face ținând cont de căldura din cameră, de anotimpul pentru care vrei pilota, de existența / lipsa alergiilor și sau / de durata de viață a produsului.

În cazul unei pilote de vară, este recomandat ca densitatea acesteia să fie în jur de 200g/mp, iar una de primăvară-toamnă ar trebui să aibă în jur de 400g/mp.

De ce pilotele 4 anotimpuri sunt cea mai bună investiție?

Pilotele 4 anotimpuri sunt formate din două pilote prinse între ele (una mai lejeră, pentru vară și una mai groasă, pentru iarnă), fie cu scai, fie cu capse, și se pot folosi separat sau împreună, pe toată durata anului. Pe cea subțire o poți folosi vara, pe cea groasă primăvara și toamna, iar dacă le combini le poți folosi și în timpul celei mai geroase ierni.

Pentru aceste motive, considerăm că pilota patru anotimpuri este foarte utilă și practică. în plus, prețul său este foarte accesibil!

Nu uita să ții cont de dimensiunile patului atunci când cumperi pilota: cel mai bine este să alegi una ceva mai mare decât patul, astfel încât să te bucuri mereu de confort.

Indiferent că preferi materialele sintetice, pilotele mai groase sau mai subțiri, materiale naturale sau materiale care rezistă la un grad mare de uzură, pe site-ul nostru www.casarte.ro vei găsi cu siguranță pilota ideală pentru tine.

Trebuie doar să selectezi modelul și dimensiunea dorită și apoi te vei bucura de nopți odihnitoare într-un confort termic adecvat preferințelor tale!