Foarte mulți dintre noi l-am așteptat cu mare nerăbdare ieri pe Moș Crăciun, care a venit ca în fiecare an, în ciuda situației cu care ne confruntăm anul acesta. Să păstrăm bucuria Crăciunului ne ajută foarte mult să mergem mai departe și să depășim toate dificultățile.

Credem că și poveștile ne sunt foarte utile în această perioadă, toate poveștile, dar mai ales cele despre personaje dragi nouă încă din copilărie, cum ar fi povestea lui Moș Crăciun.

Așadar, a fost odată ca niciodată, căci dacă nu ar fi, nu s-ar povesti, un Meșter bătrânel, dar mereu vesel, care sculpta toată ziua, cu multă răbdare, jucării frumoase și colorate. Astfel muncea tot anul, până în Ajunul Crăciunului – atunci când pleca să-și vândă jucăriile într-un oraș apropiat. Jucăriile făcute de el aveau prețuri foarte mici, din cauză că oamenii din acel oraș erau săraci. Însă pentru bătrânelul cel vesel, banii nu erau așa importanți, comparativ cu fericirea pe care o trăia la gândul că jucăriile făcute de el aducea multă bucurie copiilor care le primeau în dimineața de Crăciun.

Într-un an în care ninsese mai mult ca niciodată, meșterul se întorcea spre casă fericit că toate jucăriile lui își găsiseră prieteni și erau acum în brațele copiilor. Și pe drum, la marginea orașului, văzu o căsuță luminată și se apropie de ea. Curios, aruncă o privire pe geamul căsuței și zări 3 frați.

– Un singur soldățel de plumb, doar unul, ne-ar fi de ajuns să ne jucăm, spuse unul dintre ei.

– Da, ne-am juca fără să ne certăm, confirmară ceilalți doi.

Bătrânul se uită la sacul gol pe care îl ținea în mână și îi păru tare rău că nu putea să le dăruiască o jucărie celor trei copii. Le vânduse pe toate. Dar, ca prin minune, un soldățel de plumb răsărise, nu se știe de unde, într-un colț al sacului, așa că meșterul se grăbi să îl ofere copiilor.

– Mulțumim, îți mulțumim foarte mult, om bun! Soldățelul acesta de plumb este cel mai frumos dar pe care l-am primit vreodată! Nu o să te uităm niciodată! – spuse unul dintre copii, când bătrânelul îi oferi jucăria.

„Ce frumos ar fi să îi pot dărui fiecărui copil din lume câte un dar”, se gândi atunci bătrânelul. „Aș vrea să fac atât de multe jucării, încât să dăruiesc câte una fiecărui copil din lume, dar mai ales celor sărmani, cărora n-are cine să le cumpere. Dar, din păcate, nu am cum”.

Tot gândindu-se și mergând așa prin pădure, a văzut în zăpadă un pui de căprioara care-l privea cu ochi triști, din cauză că se rănise la un picior. Imediat, bătrânelul i-a legat rana și l-a ajutat să se ridice

Si, dintr-o dată, spre uimirea omului, puiul de căprioara i-a spus cu un glas limpede și clar ca acela al unui copil:

– Ce inimă bună ai, meștere! O să-ți împlinesc cea mai mare dorință!

Și cât ai clipi, în fața bătrânelului apăru o sanie aurie cu perne de pluș și clopoței, purtată în zbor de mulți reni fermecați. Iar hainele sărăcăcioase ale meșterului se preschimbară în veșminte frumoase, de culoare roșie.

Bătrânul se urcă în sanie fără să stea prea mult pe gânduri și zbură către cerul înstelat până departe, în Laponia, unde îl așteptau cu nerăbdare mulți spiriduși veseli.

– Bine ai venit, Meștere, că avem atât de multă treabă! Trebuie să pregătim cadouri pentru copiii din întreaga lume! Și nu doar acum, ci în fiecare an, spuse cel mai vesel dintre ei.

În acest tărâm fermecat materialele, lemnul, hârtia creponată, fundițele strălucitoare nu se termină niciodată. Toată lumea împachetează jucării, multe jucării, mereu mai multe și mai frumoase.

Iar spiridușii din țara Laponiei au hotărât că cel mai bun nume pentru Meșterul cu mâini fermecate și inimă mare și bună nu poate fi decât Moș Crăciun. Ce alt nume ar fi fost mai potrivit pentru cel care aduce atâta bucurie copiilor mari și mici?!

 Sursa: articole internet

 La #Casarte, Moș Crăciun va mai zăbovi până pe 31 decembrie ca să vă ofere Campania #Casarte de Crăciun 2020, cu reduceri foarte mari de prețuri la toate produsele, de care vă puteți bucura fie pentru voi, fie pentru cadouri pentru cei dragi vouă.

Vă invităm să alegeți dintr-o gamă variată de lenjerii de pat pentru copii, cuverturi pentru copii, huse de protecție pentru canapele, cuverturi, lenjerii de pat etc.

Vă așteptăm cu drag pe www.casarte.ro!