Care este cel mai confortabil spațiu din casă? Cu siguranță, patul! Este adevărat că ne putem relaxa în camera de zi sau în jurul mesei, înconjurați de prieteni și familie, însă dormitorul reprezintă refugiul nostru personal, spațiul în care ne retragem din orice altceva. Iar în pat petrecem o treime din viață. și nu e puțin! De aceea, lenjeria de pat joacă rolul principal în asigurarea confortului nostru.

Se știe că o zi bună începe întotdeauna cu un somn bun în noaptea precedentă. Sfaturi pentru un somn odihnitor sunt multe, de la cromatica aleasă în dormitor, până la calitatea saltelei sau tipul de pernă utilizat. Însă un aspect deseori ignorat, deși are o importanță majoră, este calitatea lenjeriei de pat.

Care sunt avantajele unei lenjerii din bumbac 100% și cum contribuie acesta la calitatea somnului?

  1. Țesătură naturală, care permite pielii să respire

Bumbacul este un material natural, ceea ce înseamnă că permite pielii să respire. Temperatura corpului nostru se schimbă pe parcursul nopții. De multe ori avem senzația de supraîncălzire și ne trezim transpirați, încercând să ne schimbăm poziția și căutând acele locuri „neatinse” ale lenjeriei, mai răcoroase.

Lenjeria din bumbac absoarbe însă căldura emanată de corp fără a o reține, conferindu-ne acel echilibru termic de care avem nevoie. Această calitate a bumbacului este deosebit de importantă, mai ales că, potrivit studiilor, în decursul unei nopți călduroase putem acumula până la jumătate de litru de transpirație.

Bumbacul nu este însă util doar pe timpul verii, ci și în perioadele mai reci ale anului, acesta având capacitatea și de a menține temperatura corpului nostru la un nivel optim. Iar pentru un efect garantat, este important să fim atenți și la materialele din care sunt confecționate hainele pe care le îmbrăcăm. Sunt de evitat materialele sintetice sau artificiale care absorb temperatura corpului, în loc sa permită o ventilație naturală.

  1. Hipoalergenic, potrivit pentru pielea sensibilă

Dacă aveți pielea sensibilă, care se irită ușor, în special în timpul nopții, atunci bumbacul este soluția perfectă. Natural hipoalergenic, acest material nu provoacă iritații sau mâncărimi, fapt care va duce la o îmbunătățire semnificativă a calității somnului.

  1. Rezistent

Dincolo de efectele benefice asupra somnului, lenjeriile din bumbac 100% reprezintă o investiție foarte bună, contribuind la economisire pe termen mai lung. Uneori suntem tentați să alegem o alternativă mai ieftină, însă bumbacul (în special cel de cea mai bună calitate), chiar dacă va costa puțin mai mult la început, poate rezista de până la două ori mai mult timp decât variantele de materiale mai ieftine. De asemenea, culorile imprimate pe material se vor menține mai mult timp. Și astfel putem să uităm de înlocuirea frecventă a lenjeriilor de pat, ba chiar să punem și niște bani deoparte.

  1. Ușor de întreținut

Bumbacul este un material ușor de întreținut. Lenjeriile confecționate din bumbac se spală direct la mașina de spălat, la temperatura de 40° C. Cele albe și fără imprimeuri se pot spăla și la temperaturi mai ridicate. Nu necesită un timp îndelungat de uscare și se calcă relativ ușor, mai ales dacă se întind foarte bine pe sârmă de uscat rufe.

Oferta #Casarte conține numai lenjerii de pat confecționate din bumbac de cea mai bună calitate, în special de tip percale și în țesătura Jacquard, pentru a vă oferi confort. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de culori, mărimi, modele și stiluri, toate alese și lucrate cu multă grijă, pentru a fi mereu actuale, indiferent de tendințe și epoci.

De la simplitatea elegantă a culorilor uni, neutre, până la explozia de culoare a opulenței și a tinereții, veți găsi cu siguranță lenjeria de pat din bumbac 100% care să vă asigure odihna perfectă.

Vă invităm, așadar, în magazinul nostru, pentru a explora oferta de lenjerii de pat #Casarte: https://casarte.ro/dormitor/lenjerii-de-pat/.

Adăugăm și că până pe 30 noiembrie 2020 avem campanie de Black Friday pe site și beneficiați de prețuri reduse cu până la 57% la toate lenjeriile de pat #Casarte.