Fotoliile au fost întotdeauna asociate cu tihna, liniștea și eleganța. În lipsă de spațiu, fotoliile pot înlocui chiar o canapea, asigurând același confort. După stresul unei zile pline și agitate, un fotoliu bine ales ne va invita fără cuvinte să ne așezăm pe el. Automat în jurul lui se crează o oază de relaxare, un loc care ne poate aduce acea stare de bine și de confort de care cu toții avem nevoie.

Fotoliile ajută la definirea spațiului de socializare a unei familii și determină spațiul pentru zilele în care vrem să lenevim cu o carte în mână sau la o ceașcă de cafea sau ceai. Un fotoliu sau un set de fotolii într-o încăpere ne permite mai multă flexibilitate, pentru că este mai simplu să aranjăm și chiar să rearanjăm obiecte de dimensiuni mici. Fiind o piesă calitativă care poate să ofere același nivel de confort cu minim de întreținere, este bine să îl alegem cu atenție.

Istoria fotoliului începe o dată cu apariția scaunelor, în Egiptul Antic. Pe atunci, acestea reprezentau un simbol al puterii absolute a faraonului și erau piese bogat decorate, din materiale prețioase, cum ar fi fildeșul sau lemnul de abanos. Scaune de diverse tipuri pot fi întâlnite și în istoria Greciei Antice sau a Imperiului Roman.

De-a lungul secolelor, tronul rămâne simbolic, concentrând puterea monarhilor europeni, asiatici sau a Papei. Prestigiul piesei de mobilier dispare odată cu epoca Renașterii, când oricine își putea permite să cumpere și să dețină oricâte scaune dorea.

În secolul al XVIII-lea, la curtea regală franceză, se adoptă o noua poziție de a sta așezat, mai comodă, semi-înclinată, și anume ‘’galante’’, ce creează nevoia aparișiei unor piese de mobilier noi, adaptate acestei mode. În aceasta epocă apar scaunele tapisate complet. De aceea nu este surpinzător sa regăsim în inventarul realizat după moartea vestitei Doamne de Pompadour, un ‘’fauteuil en bergere’’.  Ulterior modelele de fotolii alternează între simplu și complicat, în funcție de epoca și influențele stilistice din perioada respectivă.

Astăzi fotoliul este o piesă de mobilier bine-cunoscută, însă interpretările designerilor sunt din ce în ce mai îndrăznețe și creative, schimbând definiția clasică prin realizarea unor obiecte multifuncționale: fotolii-balansoar, fotolii-canapea-măsuță, fotolii-șezlong, fotolii-scaun. Variațiile sunt multiple și rămâne doar la latitudinea fiecăruia dintre noi să alegem varianta de fotoliu cea mai potrivită stilului nostru de viață.

 Sursa: articole internet

Noi, echipa #Casarte, știm cât este de important ca, după alegerea cea mai bună a modelului de fotoliu preferat, să ne asigurăm și că îl vom folosi un timp cât mai lung, de aceea vă oferim o gamă foarte variată de huse pentru fotolii. Mai mult decât atât, în Campania de iarnă de la #Casarte, beneficiați de reduceri foarte mari – până la 48% – la prețurile acestora.

Vă invităm să alegeți varianta dorită și vă așteptăm cu drag pe https://casarte.ro/living/huse-protectie-fotolii/!