Probabil că mulți dintre noi ezităm atunci când este vorba despre aerisirea casei în anotimpul rece din teama evidentă că se va face frig. Însă specialiștii ne avertizează că aerisirea locuinței iarna este vitală pentru sănătate.

Nivelul umidității din casă crește ori de câte ori locuința nu a fost aerisită corect, ceea ce conduce la formarea mucegaiului și a condensului.

Aerul dintr-o locuință pe timpul zilei își pierde din calitate, cauza fiind diversele instalații electrice, termice precum calorifer, aragaz, boiler, mașina de spălat, aparatul de aer condiționat, dar și praful. Indiferent de sezon, aerisirea este foarte importantă.

Însă aerisirea este foarte importantă nu doar din considerente de ambianță, cât mai ales pentru sănătate. Un adult consumă aproximativ 1,5 litri de oxigen pe minut atunci când este în repaus. Într-o cameră de aproximativ 30 de metri pătrați, nivelul de oxigen ajunge la aproape 6000 de litri, care se consumă treptat în funcție de numărul de persoane sau de obiecte din încăpere.

Aerisitul încăperilor este sinonim cu distrugerea bacteriilor, ciupercilor, acarienilor și microbilor responsabili pentru multiple afecțiuni de sezon și va duce la o revigorare a creierului și o energizare a corpului.

Un aer curat ne ajută să ne concentrăm mai bine, să avem energie pentru activități, să răspundem mai rapid în diferite situații și să ne refacem corpul și creierul în timpul somnului.

În primele minute după trezire, creierul nostru are nevoie de aer proaspăt pentru a revigora organismul și a restabili procesele cerebrale normale. Aerul curat de dimineață va distruge și bacteriile sau praful acumulat în timpul nopții în încăpere. Același necesar de oxigen este valabil și înainte de somn pentru o odihnă bună.

În concluzie, aerisirea zilnică, dimineața și seara, este esențială pentru a ne reda nivelul de oxigen necesar, pentru a curăța aerul de impurități și de praf, dar și pentru a ne proteja pereții locuinței.

Sursa: diverse articole internet

Și noi am dorit să vă oferim o gură de aer proaspăt, de aceea am prelungit campania Winter Sales de la #Casarte până la sfârșitul lunii februarie 2021, astfel încât mai aveți încă 3 săptămâni la dispoziție pentru a vă bucura de reduceri foarte mari ale prețurilor tuturor produselor #Casarte.

Mai ales că urmează două sărbători de suflet, Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele, așa că puteți să faceți cadouri foarte frumoase, elegante și deosebite pentru persoanele dragi vouă, de care să vă bucurați împreună.

Este momentul să ne vizitați pe www.casarte.ro, unde veți găsi cele mai frumoase decorațiuni textile pentru casă, în game variate de lenjerii de pat pentru copii, cuverturi pentru copii, huse de protecție pentru canapele, cuverturi, lenjerii de pat etc.